• DIO 1
 • DIO 2
 • DIO 3
 • DIO 4
 • Snelzoeken
sponsor
sponsor
 • Nieuws
 • Steun je voetbalclub en koop dit boek.
 • 30-10-2017 Algemene ledenvergaderingen(en)
 • Agenda algemene ledenvergadering afdeling voetbal
 • Bekerwedstrijd v.v.DIO 1--Boso Sneek 1 Zaterdag 11-11-2017 aanvang 20.00 uur
 • Sponsor v.v DIO/Oosterwolde via Abert Heijn Oosterwolde
 • Jan Bakker en Arrie van Weert door de KNVB onderscheiden
 • Textielcontainer v.v.DIO/Oosterwolde
Print

DIO – Trinitas  ( 4 – 1 )

In deze tweede thuiswedstrijd van dit seizoen was er DIO alles aan gelegen om de tot nu toe goede start voort te zetten. De behaalde resultaten waren hoopgevend en  het was zaak om ook tegen Trinitas onder leiding van trainer Henk Boeree de punten thuis te houden. Vanaf het begin probeerde DIO opbouwend Trinitas onder druk te zetten, maar verdedigend hadden de gasten de zaak goed op orde. Trinitas probeerde via snelle counters de verdediging van DIO te verschalken. In de 4e minuut ging een afstandsschot van Jari Wieldraaijer over het doel en in de 13e minuut kon Remco v.d. Avoird een mooie pass van Joeri Gorter niet doeltreffend afronden. In de 15e minuut kopte Joska Nendissa uit een voorzet van Dennis Westerhof de bal over. Het spel ging op en neer en verdedigend zette Trinitas in hun zestien meter gebied een blok waardoor DIO aanvallend nog onvoldoende ruimte kreeg om doeltreffend af te kunnen ronden. Trinitas kon het verdedigend klaren en via snelle uitvallen probeerde men om onder de toenemende druk van DIO uit te komen. Zo ging in de 20e minuut een afstandsschot van Marc Platje in handen van keeper Tim de Wit en aan de andere kant kon DIO geen resultaat behalen uit een aantal corners en in de 24e minuut was Dennis Westerhof na een solo wat ongelukkig met de van zijn voet weg springende bal. De druk van DIO werd wel groter, maar met de verdedigende instelling van Trinitas was het moeilijk om tot een afrondende aanval te komen. In de 44e minuut moest Trinitas echter capituleren. Via een goed opgezette aanval kwam Joeri Gorter over links goed door en zijn voorzet werd perfect afgerond door Remco v.d. Avoird die hiermee de stand op 1 – 0 bracht. Dit was voor DIO voor de pauze natuurlijk een leuke opsteker en konden ze met voorsprong de kleedkamer opzoeken.

(ruststand 1 – 0)

In de tweede helft kwam Ivo Savenije in het veld voor Jan Wouda en hij liet gelijk zijn aanwezigheid merken. Gelijk vanaf de aftrap ging in de 46e minuut een schot van hem tegen de lat en even daarna kon Remco v.d. Avoird een voorzet van Ivo Savenije via een ligt tikje doeltreffend afronden, waarmee hij zijn tweede treffer aantekende, stand 2 – 0.  Een minuut daarna was de tegentreffer al weer een feit. Uit een scrimmage voor de goal van Tim de Wit prikte René Terpstra van Trinitas de bal tegen het net en bracht hiermee de stand op 2 – 1. DIO was even de concentratie kwijt maar kreeg toch redelijk snel weer vat op het spel van Trinitas. Zij werden weer onder druk gezet en DIO probeerde zo snel mogelijk weer meer afstand te nemen. Er ontstonden hierdoor zeker kansen, maar verdedigend stond er bij Trinitas steeds weer een mannetje in de weg. Zo kreeg Martijn Wieldraaier in de 49e minuut een grote kans om doeltreffend af te ronden, maar van dichtbij werd zijn schot geblokt door een verdediger, zo ook een inzet van Dennis Pen in de 60e minuut. DIO bleef nu drukken en de kansen stapelden zich op. In de 66e minuut slalomde Joska Nendissa zich via de achterlijn langs een aantal verdedigers van Trinitas, maar zijn pass kon door Remco v.d. Avoird net niet doeltreffend worden afgerond. Trinitas moest alle zeilen bijzetten om de druk van DIO te kunnen weerstaan. Daarnaast was DIO aanvallend echter te druk en te haastig om maar te scoren. In de 74e minuut was Ivo Savenije wat te haastig met een lobje over keeper Marcel Betten, de bal was te hard en ging over. In de 78e minuut werd een hard schot van Joska Nendissa op een prima wijze door Marcel Betten uit de hoek getikt. Trinitas hield verdedigend lang stand, maar in de 81e minuut moest men toch buigen. Joeri Gorter kwam over links goed door en zijn voorzet wordt door Remco v.d. Avoird verzilverd, waarmee hij zijn derde treffer aantekende. Toen was de ban gebroken en kreeg DIO nog meer ruimte om doeltreffend te worden. Aanvallend was DIO niet echt scherp meer. Zo was de afronding van Ivo Savenije uit een voorzet van Jari Wieldraaijer niet scherp genoeg en in de 84e minuut kopje Jari Wieldraaijer uit een corner de bal net naast het doel. Toch was de koek nog niet op. Het was Martijn Wieldraaijer die de eindstand op het scorebord bracht met een harde schuiver vanaf links langs keeper Marcel Betten en hiermee de eindstand op 4 – 1 bracht. Al met al een verdiende uitslag, maar het heeft wel energie gekost om Trinitas op de knieën te krijgen.

Opstelling (DIO)

Tim de Wit (keeper), Jan Wouda (46e Ivo Savenije), Dennis Pen, Jari Wieldraaijer, Miels Lindeboom, Remco v.d. Avoird, Dennis Westerhof, Yannick Akkerman, Joska Nendissa, Martijn Wieldraaijer, Joeri Gorter.

Opstelling (Trinitas)

Marcel Betten (keeper), Roy Ouwerkerk, René Terpstra, Dennis Worst, Jacob Veld-myer, Jurgen Verbaarschot, Chiel Platje, Geert v.d. Boer, Marc Platje, Mark Bos (30e Jesse de Weert) , Matthijs de Jonge.