• DIO 1
  • DIO 2
  • DIO 3
  • DIO 4
  • Snelzoeken
sponsor
sponsor
  • Nieuws
  • v.v.DIO/Oosterwolde 1--Lemmer 1
  • Textielcontainer v.v.DIO/Oosterwolde
Print

DIO  –  Oldemarkt   ( 2 – 1 )

Om zich in de bovenste regionen te kunnen handhaven was het voor DIO zeker belangrijk om ook vandaag de drie punten thuis te houden. Gezien de stand op de ranglijst en de opmars van Oldemarkt zou dit vanmiddag wel eens geen gemakkelijke klus kunnen worden. Hiervan was in het begin ook sprake, want Oldemarkt zette vanaf de aftrap DIO met snelle uitvallen gelijk onder druk en de verdediging moest zeer attent zijn. In de 7e minuut was keeper Dion Maat paraat bij een inzet van Oldemarkt en in de 11e minuut ging een schot van Jelmer Trox van Oldemarkt net voorlangs het doel van Dion Maat. Even daarvoor ging een omhaal van Ivo Savenije over het doel van keeper Albert de Hoop van Oldemarkt. In de 14e minuut had DIO de score moeten openen. Uit een goed opgezette aanval van DIO werd het schot van Dennis Westerhof door genoemde keeper gepareerd, de rebound van Ivo Savenije ging daarna keihard tegen de kruising. Deze kans had eigenlijk wel moeten worden verzilverd. Gaandeweg kreeg DIO wat meer vat op het spel van Oldemarkt en zo ontstonden er ook kleine kansjes. Zo ging een kopbal van Remco v.d. Avoird uit een voorzet net over het doel en uit een aantal corners kon DIO nog niet echt gevaarlijk worden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het wachten was er op wie het eerst doeltreffend zou zijn. In de 28e minuut moest Jan Wouda jammer genoeg met een blessure het veld verlaten. In de 34e minuut was Oldemarkt bijna succesvol. Dion Maat tikte de inzet naast en uit de daarop volgende corner werd de bal naast gekopt. In de 42e minuut kwam DIO op voorsprong. Met een goede pass werd Ivo Savenije over links vrijgespeeld en daarna binnen de zestien onderuit gehaald. De hierna door scheidsrechter W. van der Kamp toegekende strafschop werd onberispelijk door Dennis Westerhof binnen geschoten en hij bracht hiermee de stand op 1 – 0. Dit was voor de pauze voor DIO natuurlijk een mooie opsteker en ze dachten hiermee de rust in te gaan. In de 45e minuut was een inzet van Remco v.v. Avoird te slap om het keeper Albert de Hoop moeilijk te maken. In blessuretijd van de eerste helft was het Melvin Smit van Oldemarkt die alsnog de voorsprong van DIO teniet deed en uit een door Gideon Vellinga genomen vrije trap de bal langs Dion Maat binnen kopte en hiermee de ruststand alsnog op een gelijke stand van 1 – 1 bepaalde.

(ruststand  1 – 1 )

Vanaf de aftrap in de tweede helft zette DIO druk en probeerde de stugge verdediging van Oldemarkt te verschalken. Vaak werd over de flanken de aanval opgezet, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. In de 55e minuut ging een schot van Remco v.d. Avoird via keeper Albert de Hoop over en hij toonde zich bij een aantal corners van DIO heer en meester in het doelgebied en was zeker een struikelblok voor de afronding van kansen door DIO. In de 65e minuut moest hij toch capituleren. Even daarvoor was een inzet van DIO door Albert de Hoop op of mogelijk toch achter de doellijn weggehaald, maar daarna kon hij de weerstand niet doorstaan en was de inzet van Dennis Westerhof en Martijn Wieldraaijer hem teveel waarna de laatst genoemde de bal binnen kon koppen. Hiermee kwam DIO weer  op voorsprong en gezien het spelbeeld in de twee helft was dit ook wel verdiend.  Om deze voorsprong te behouden moest DIO druk blijven uitoefenen om Oldemarkt geen ruimte te geven om weer in haar spel te komen. De uitvallen van Oldemarkt bleven gevaarlijk alhoewel DIO in de loop van de tweede helft zeker de bovenliggende partij was. In de 67e minuut  was keeper Albert de Hoop weer zeer attent bij een hard schot van Remco v.d. Avoird en ook de door DIO genomen corners konden door hem onschadelijk worden gemaakt. In de 85e minuut kwam Oldemarkt nog gevaarlijk uit de hoek maar het lukte DIO om de voorsprong te behouden en had al met al gezien het spel in de tweede helft wel recht op de overwinning.  

 

Opstelling:

Dion Maat (keeper), Jan Wouda (28e Jan-Willem van Dalen), Dennis Pen, Jari Wieldraaijer,  Niels Lindeboom,  Dennis Westerhof (81e Joska Nendissa), Joeri Gorter,  Yannick Akkerman,  Martijn Wieldraaijer,  Remco v.d. Avoird,  Ivo Savenije.